PROF. DR. OSMAN GÜNER

HOCANIN ESERLERİNİ İLMİ AÇIDAN ARAŞTIRDILAR
Samsun19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Osman Güner kültürümüzde “alimin alem olarak bilindiğini” ifade etti.
“…Günümüzde çok farklı fikirlerin bizlere empoze edilmeye çalışıldığını üzülerek görüyoruz. Bunun en önemli nedeni olarak alimlere yeterli değerin verilmemesini gösterebiliriz. Ahmed Davudoğlu Hoca’mız savunduğu fikrin çilesini çekmiş, bedelini ödemiş bir insandır…

 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=MMbpwHwazkw&w=853&h=480]

 

1960’lı yıllarda yazmış olduğu Sahih-i Müslim adlı eserinin yeni baskısı bazı sıkıntılardan dolayı yeni yapılabildi. İslam alemi uydurulmuş hadislerden çok yanlış anlaşılan hadislerden daha çok çekmiştir. Biz hadis-i şerifleri doğru anlamak zorundayız. Bugün insanlar ayetleri ortadan kaldıramıyorlar ama hadisleri çarpıtmaya çalışıyorlar…

Müslim şerhinde izlemiş olduğu metodu açısından yüksek ilim içeren bir çalışmadır. Rical açıklaması yaparken 11 ayrı eserden yararlandığını görüyoruz. Ayrıca ravilerin hayatını da gün yüzüne çıkaran bir yol izlediğini görüyoruz. Özellikle kullandığı 3 eser göze çarpıyor. 3 temel eseri çokça kullandığını bunlardan istifade ettiğini görüyoruz.

Ahmed Davudoğlu Hocamızda bir ilim insanının nasıl mütevazı bir yaşantıya sahip olduğunu da görüyoruz. Kitabının önsözünde bu eserleri yazmada kendisinin ne kadar yetersiz olduğunu belirttiğini, kendisinin vazifelendirildiği için bu eserleri yazmak zorunda olduğunu belirtiyor.

Alimlere olan saygısından dolayı kendi görüşlerini açıklamak yerine büyük alimlerin görüşlerine yer veriyor. Ahmed Davudoğlu Hocamızın Ehli Sünnetin İslamı yaşatacak yegane yol olarak gördüğün anlıyoruz. İlahiyat Fakültelerinde okuyan öğrencilerin de bu eserleri okuması gerektiğini burada söylemek istiyoruz. Davudoğlu Hoca’mızın eserleri bizler için baş tacı eserlerdir.

Prof. Dr. Ümit Arınç, 19 Mayıs Üniversitesi’nin yaptığı çalışmanın en kısa sürede kitaplaştırılması gerektiğini belirtti. Bu konuda çalışmayı en kısa sürede başlatacaklarını ifade etti.

Bir cevap yazın

Go to Top